?>
تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 اردیبهشت 1402 - 7:48
کد خبر : 10436

با چالش های یک ذهن شکاک چه کنیم ؟

با چالش های یک ذهن شکاک چه کنیم ؟

یکی از چالش های بزرگ در زندگی زناشویی، شکاکیت یکی از طرفین یا هر دو فرد است. این موضوع می تواند به ریشه های بنیادین زندگی زناشویی زوجین آسیب بزند و حتی به خاتمه زودهنگام منجر شود. شک و تردید به همسر می تواند آسیب هایی برای طرفین ایجاد کند و سوالاتی مانند “چگونه با

یکی از چالش های بزرگ در زندگی زناشویی، شکاکیت یکی از طرفین یا هر دو فرد است. این موضوع می تواند به ریشه های بنیادین زندگی زناشویی زوجین آسیب بزند و حتی به خاتمه زودهنگام منجر شود. شک و تردید به همسر می تواند آسیب هایی برای طرفین ایجاد کند و سوالاتی مانند “چگونه با ذهن شکاک خود برخورد کنیم؟” و “چرا شک به همسرمان داریم؟” را پدیدار کند. برای رفع این مشکل، باید به دنبال راه حل هایی برای افزایش اعتماد و تقویت رابطه با همسر خود باشیم.

یکی از مشکلاتی که در زندگی مشترک برخی زوجین رخ می دهد، شکاکیت یکی از طرفین یا هر دو فرد به یکدیگر است.

این نیز بسیار می تواند ریشه های بنیادین زندگی زناشویی زوجین را بر هم زده و حتی ریشه کن کند. لذا به سبب آسیب هایی که شک و تردید به همسر می تواند برای طرفین وارد آورد یکی از پرتکرارترین سوالاتی که بین برخی زوجین پیش می آید این است که با ذهن شکاک چه کنیم؟ و علت شک به همسر چیست؟

 

با ذهن شکاک چه کنیم؟

می دانیم که آدمی با وجود همراه و همدم خود در زندگی مشترک، می تواند نیازها و هیجانات خود اعم از عشق، شادی و..را ارضا کند از این رو به طور کل اگر بخواهیم زندگی مشترک و ازدواج را معنا کنیم در انتها به آرامش گرفتن طرفین از یکدیگر می رسیم. زمانی که این آرامش به هر دلیل فرضا شک و تردید زوجین نسبت به یکدیگر بر هم خورد نیز نیاز است که در اسرع وقت جهت بهبود وضعیت تلاش کرد.


“زمانی که این آرامش به هر دلیل فرضا شک و تردید زوجین نسبت به یکدیگر بر هم خورد نیز نیاز است که در اسرع وقت جهت بهبود وضعیت تلاش کرد.” – از کتاب “هفت عادت مردمان موفق” نوشته استفان کاوی.


حال به این مبحث می پردازیم که علت شک به همسر چیست؟ باید اشاره داشت علل متعددی می توانند سبب شود که زوجین به یکدیگر شک کرده و مرزهای آرامش و عشقشان نسبت به یکدیگر با تردیدها و ناراحتی ها جا به جا شوند. در ادامه به برخی از این علت ها اشاره می کنیم.

با ذهن شکاک چه کنیم؟

۱. عشق بیمارگونه

یکی از عللی که سبب شک و تردید بین زوجین می شود عشق بیمارگونه ای است که به یکدیگر دارند. زمانی که عشق از حالت اصلی و آرامش بخش خارج شده و سبب آزردگی های بسیار بین زوجین می شود نیز عشق بیمارگونه نام می گیرد. فرضا یکی از زمان هایی که می توانیم عشق زوجین را بیش از حد و بیمارگونه بدانیم احساس مالکیت بسیار در مورد طرف مقابل است. به طور مثال زن و مرد به سبب حساسیت های بی مورد با یکدیگر جنگ می کنند و باورها و عقاید یکدیگر را زیر سوال می برند. منظور از حساسیت های بی مورد، گیر دادن های زیاد، تماس های بیش از حد در طی روز برای با خبر شدن از وضعیت فعلی فرد، عدم آزادی فرد در ارتباط با دوستان صمیمی و مواردی از این دست است که همگی ریشه در شک و تردید به فرد مقابل دارد.

به طور کل زمانی که استقلال و ارزش های هر یک از زوجین در زندگی مشترک زیر سوال رود و دچار آسیب شود آن عشق، ممکن است لطمه ببیند. زمانی که زن مدام مرد خود را کنترل می کند و مرد نمی تواند حتی برای چند دقیقه به تنهایی وقت بگذراند نیز حاکی از عشق و علاقه بسیار نیست بلکه نامش را یا وابستگی بیش از حد یا شک و تردید نیز می گذاریم.

با ذهن شکاک چه کنیم؟

۲. حسادت کردن

گاهی اوقات از دلایل شک به همسر حسادت کردن است. اغلب افرادی که دچار حسادت می شوند عزت نفس کمی دارند و به سبب این عزت نفس پایین مدام به نزدیکان همسر خود حسادت می کنند. فرضا زن به همکار خانم شوهرش از این بابت که ۷ ساعت در روز با وی در یک محل مشغول به کار است حسادت می کند و برای رفع احساسات نگرانی از خیانت همسرش مدام در طی روز با وی تماس می گیرد. این نیز همان شک و تردید است که از عزت نفس پایین فرد ایجاد می شود. بنابراین در پاسخ به این سوال که با ذهن شکاک چه کنیم؟ توصیه می شود هر یک از زوجین که نسبت به همسر خویش شک دارد از جلسات مشاوره روانشناسی بهره گیرد تا پس از علت یابی این شک و تردید، با بهره گیری از راهکارهای درمانی موثر به مرور این مشکل حل شود. زمانی که فرد زیبایی ها و توانایی های خود را نیز حقیر بشمارد و به طور کلی خود را دست کم بگیرد و تصور کند همسرش ممکن است به وی خیانت کند نیز نیاز است که از روش های اصولی افزایش عزت نفس توسط جلسات روانشناسی بهره‌مند شود تا ریشه های شک و تردید نیز در او از بین رود.

۳. تجربیات ناگوار

یکی از عللی که سبب تردید بین زوجین می‌شود ممکن است تجربیات تلخی باشد که در دوران کودکی تجربه کرده‌اند. فرضا خیانت یکی از والدین وی به دیگری، تجربه ازدواج ناموفق و..به همین سبب این می تواند از دلایل شک به همسر در بین برخی افراد باشد.

۴. عدم شناخت کافی

از دیگر دلایل وجود ذهن شکاک، شناخت ناکافی زوجین از یکدیگر پیش از شروع رسمی زندگی مشترکشان است. برخی به سبب عشق و علاقه زیادی که به طرف مقابل پیدا می کنند نمی توانند ویژگی های اخلاقی وی را با دید منطقی تماشا کرده و هر یک از کارهای معشوق نیز جالب و مطلوب تلقی می شود. در حالی که زوجین پس از شروع زندگی مشترک نیز در می یابند تفاهم کمی با هم داشته و در بسیاری از عقاید و باورهایشان نیز با هم در تضاد هستند و به مشکل می خورند. دلایل متعددی می توانند سبب بروز شک و تردید بین زوجین باشند ولیکن نیاز است بیان داریم مهم است که بدانیم با ذهن شکاک چه کنیم؟

شاید بتوان با تمرین های متوالی خارج از اصول روانشناسی تا مدتی شکاکیت به همسر را کاهش داد اما جالب توجه است که در این زمان هم اکثرا به جای کاهش شکاکیت، سرکوبی و خاموشی رخ می دهد یعنی فرد سعی می کند شک و تردید خود را نادیده بگیرد و سرکوب کند در حالی که در طی زمان این شک و تردید به شکلی دیگر بین زوجین مجددا رخ می دهد. بنابراین نیاز است که علت بروز شک بین زوجین توسط مشاور روانشناس ریشه یابی شده و پس از علت یابی نیز روش های درمانی بر اساس اصول روانشناسی پیاده شوند تا میزان شک و تردید به نحوی درست و مطلوب کاهش یافته و درمان شود.

با ذهن شکاک چه کنیم؟ راهکارها

  • عدم تعصب های کورکورانه (عدم کنترل و نظارت های مداوم بر هم، بازجویی نکردن یکدیگر و…)
  • همدلی با همسر
  • افزایش صمیمیت با تفریح کردن و اهمیت به علایق یکدیگر
  • پرهیز از دروغگویی و پنهان کاری
  • گوش شنوای یکدیگر بودن
  • اهمیت به اصول زندگی مشترک (زوجین درک کنند نیاز است برنامه های خود را با یکدیگر در میان بگذارند و… )
  • حل مسئله به جای دعوا
  • مشاوره روانشناسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.