?>
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تیر 1402 - 17:00
کد خبر : 15911

هر ۷ دقیقه یک ایرانی به دمانس مبتلا می شود/ دمانس چیست ؟

هر ۷ دقیقه یک ایرانی به دمانس مبتلا می شود/ دمانس چیست ؟

بیش از یک میلیون نفر در کشور به دمانس (انواع مشکلات شناختی) مبتلا هستند.

دمانس ،بیماری که حتی شاید تا کنون نام آن را نشنیده باشید .

در این مقاله از بخش سلامت  سایت چمدون به نقل از همشهری آنلاین به این موضوع خواهیم پرداخت .

معصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران افزود: ابتلا به دمانس به خصوص آلزایمر در دوران همه گیری بیماری کرونا با توجه به کاهش ارتباطات اجتماعی، استرس و اضطراب ها بسیار افزایش یافت و در شمار مبتلایان بسیار تاثیرگذار بود.

این نشانه ساده یعنی آلزایمر دارید

ولی در عین حال تشخیص زودهنگام می تواند از تشدید روند بیماری بکاهد.

blank

علائم مسمومیت با الکل /الکل صنعتی یا متانول چه بلایی سر بدن می آورد؟

صالحی با بیان اینکه تشخیص زودهنگام پنج سال ابتلا به دمانس به خصوص آلزایمر را به تعویق بیاندازد، ادامه داد: ایران سومین کشور در دنیا بوده که با افزایش جمعیت سالمندی مواجه است.

به همین دلیل انجام مداخلات و اقدامات پیشگیرانه می تواند در کاهش روند ابتلا به دمانس تاثیرگذار باشد.

در همین جهت بر اساس تفاهم نامه ای با سازمان بهزیستی کشور، غربالگری این بیماری با اهمیت تشخیص زودهنگام و انجام مداخلات پیشگیرانه در شهرهای قزوین و یزد آغاز شده است.

نشانه های که بهتر است جدی بگیرید/آلزایمر در کمین شماست

وی تصریح کرد: بعضی از مداخلات درمانی اگر زودتر اعمال شوند می‌توانند بسیار موثرتر عمل کنند.

با تشخیص زودهنگام و اقدامات به موقع می‌توان از تاثیرات منفی اقتصادی و بار هزینه‌های تحمیل شونده بر جامعه و سیستم‌های خدماتی و حمایتی کاست.

 

به گفته صالحی، در حال حاضر، وجود اختلال در گروه بسیاری از افرادی که با علائم دمانس (اختلال شناخت و حافظه) زندگی می‌کنند، دیر تشخیص داده می‌شود.

این مسئله موجب تاثیر قابل ملاحظه در درمان می‌شود که فاصله درمانی زمان از دست رفته را ایجاد می‌کند و متعاقب دسترسی این افراد به اطلاعات، درمان و مراقبت، خدمات حمایتی محدود بوده و مشکلات عدیده‌ای را برای همه افراد درگیر از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر گرفته تا خانواده‌ها، مراقبین، جوامع و سیستم‌های سلامت و بهداشت ایجاد می کند.

به گفته وی با توجه به تدوین و تصویب سند ملی دمانس، ضرورت دارد وزارت بهداشت اجرای این سند را در دستور کار قرار دهد.

رئیس انجمن آلزایمر ایران از شناسایی ۴۰۰ مبتلای جدید به آلزایمر در کشور خبر داد و گفت: بیش از یک میلیون نفر در کشور مبتلا به دمانس (انواع مشکلات شناختی) که ۷۰ درصد آن را آلزایمر تشکیل می‌دهد، هستند و می‌توان گفت هر ۷ دقیقه یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود.

دمانس چیست ؟

علائم و نشانه های ابتلا به دمانس

دمانس یک بیماری عصبی و مغزی است که باعث اختلال در توانایی فرد در حافظه، تفکر، رفتار و اعمال معمولی روزانه می‌شود. در واقع، دمانس یکی از انواع بیماری‌های نوروپاتولوژیک است که در آن فرد توانایی فکری و شناختی خود را از دست می‌دهد و عملکرد روزانه‌اش به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

علت دمانس ممکن است متنوع باشد، اما اغلب به دلیل آسیب به سلول‌های مغزی و مخصوصاً تحت عنوان بتا آمیلوئید، که توده‌های دچار تغییرات پروتئینی هستند، ایجاد می‌شود. بیماری دمانس باعث کاهش توانایی شناختی و فعالیت‌های روزانه فرد می‌شود و متاسفانه در حال حاضر دارویی برای درمان کامل این بیماری وجود ندارد. با این حال، درمان‌های پشتیبانی و مداومت در مراقبت‌های پزشکی و رفتاری می‌توانند بهبودی و کاهش علائم بیماری را به دنبال داشته باشند.

با توجه به اینکه دمانس یک بیماری پیشرفته و مزمن است، اهمیت پیشگیری از آن نیز بسیار بالاست. برای پیشگیری از دمانس بهتر است از سبک زندگی سالم، فعالیت‌های ذهنی مانند خواندن، حل مسائل و بازی های ذهنی و کنترل بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون بالا، پیروی کنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.