?>
تاریخ انتشار : پنجشنبه 9 فروردین 1403 - 16:15
کد خبر : 30567

تمام کارهایی که پس از سرقت گوشی تلفن همراه تان باید انجام بدهید+مجازات سرقت و خرید و فروش گوشی سرقتی

تمام کارهایی که پس از سرقت گوشی تلفن همراه تان باید انجام بدهید+مجازات سرقت و خرید و فروش گوشی سرقتی

این روز‌ها گاهی از اطرافیان می‌شنویم که گوشی یا تبلتشان به روش‌های مختلفی که هر روز هم به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود، دزدیده شده است.

علاوه بر این ممکن است این وسایل هوشمند را در مکانی جا گذاشته باشیم؛ پس پیش از آنکه یکی از این اتفاقات برای شما بیفتد، بهتر است در ادامه مراحلی که گفته می‌شود را طی و انجام دهید تا شانس پیدا شدن گوشی، تبلت یا هر وسیله الکترونیکی شما افزایش پیدا کند.

درصورتی که مشترک اپراتور اول تلفن همراه باشید برای ردیابی گوشی مفقود شده یا به سرقت رفته می‌توانید شماره سریال گوشی مندرج بر روی جعبه گوشی را از طریق خطوط دائمی همراه اول ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنید.

پس از این اقدام سرویس ردیابی گوشی تا ۱۰ روز پس از دریافت شماره سریال، به جست‌وجوی گوشی مفقودشده می‌پردازد و در پایان در صورت موفقیت در ردیابی گوشی، نتیجه را از طریق پیامک به اطلاع مشترک می‌رساند تا مشترک سایر مراحل حقوقی را از طریق مراجع ذی‌ربط پیگیری کند، اما درصورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک می‌تواند برای ردیابی مجدد گوشی خود اقدام و سرویس را مجددا فعال کند.

برای فعال‌سازی سرویس ردیابی گوشی لازم است از کد دستوری *۱۰*۲۱۴۱*سریال گوشی#، برای غیرفعال‌سازی این سرویس از کد *۱۰*۲۱۴۲# و برای دریافت راهنما از کد *۱۰*۲۱۴۳# استفاده کرد نکته قابل توجه این است فعال‌سازی این طرح برای مشترکان اپراتور اول تلفن همراه رایگان است.

روش ردیابی گوشی در اپراتور دوم تلفن همراه

همچنین اگر کاربر مشترک اپراتور دوم تلفن همراه باشد و با این مسئله (مفقود یا سرقت رفتن تلفن همراه) روبه رو شود. در مرحله اول باید سیم کارت خود را مسدود کند که برای کار لازم است با شماره ۷۰۰ یا ۷۰۳۳ (از خط اپراتور دوم تلفن همراه) یا ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ یا ۰۹۳۷۷۰۳۳۰۰۰ (از سایر خطوط) تماس بگیرند و برای درخواست مسدود کردن سیم‌کارت اقدام کنند.

با گذشت پنج روز پس از مسدود شدن خط، کاربر کد #۶۱۰۱* را از یک خط این اپراتور شماره‌گیری می‌کند. آنگاه پیام‌هایی درباره ضوابط استفاده از سرویس، تاییدیه کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در این سیم‌کارت، سیم‌کارت فعال در گوشی در زمان مفقودی، مراحل و مدت زمان مسدودی سیم‌کارت برایشان ارسال می‌شود؛ پس از آن کافی است کاربر شماره سریال ۱۵ رقمی گوشی (درج‌شده روی جعبه گوشی) مفقودشده را وارد کند.

نکته قابل توجه این است که درخواست ردیابی از طریق این سامانه پیامکی صرفاً باید از طریق یک سیم‌کارت (به غیر از سیم‌کارت مورد درخواست ردیابی) صورت گیرد. همچنین برای ثبت درخواست ردیابی حداقل پنج روز باید از تاریخ مسدودی سیم‌کارت گذشته باشد.

در صورتی که مشترک پیش از پنج روز، اقدام کند شماره موجود در گوشی مفقودی/مسروقه به عنوان سارق به مراجع قضایی اعلام می‌شود که سبب مردود شدن نتیجه ردیابی می‌شود.

پس از ثبت موفق شماره سریال گوشی پیامک (درخواست شما ثبت شد، پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از طریق پیامک ارسال خواهد شد) برای کاربر ارسال می‌شود که پس از ۴۸ ساعت پیامکی حاوی نتیجه ردیابی دریافت می‌کند که این سرویس صرفاً مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص می‌کند و ارائه اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده کننده از گوشی مستلزم ارائه دستور قضایی است.

در مرحله بعد درصورتی که پاسخ مثبت باشد پیامکی مبنی بر نتیجه ردیابی شامل تاریخ ردیابی برای کاربر ارسال می‌شود که در این صورت می‌تواند به مراجع قضایی مراجعه و برای دریافت دستور قضایی مربوط اقدام کند.

البته کد پیگیری و تاریخ ردیابی باید حتما در نامه قضایی ذکر شود. حداکثر مهلت ارائه نامه مزبور به شرکت اپراتور دوم تلفن همراه (ایرانسل) ۶ ماه از تاریخ وصول پیامک است و در صورت منفی بودن پاسخ، کاربر می‌تواند حداقل پنج روز پس از دریافت پیامک اول مجدداً درخواست ردیابی خود را ثبت کند.

 

علاوه بر راه کار‌های ارائه شده از سوی اپراتور‌های ارتباطی، گوشی‌های هوشمند خود راهکار‌هایی را برای یافتن گوشی گم شده و به سرقت رفته برای صاحبان آن‌ها در نظر گرفته است. در شرایطی که گوشی مفقود یا به سرقت رفته باشد دو راه حل کلی برای یافتن مکان فعلی آن وجود دارد که می‌توان به GPS و استفاده از اینترنت اشاره کرد.

استفاده از اکانت گوگل یکی دیگر از روش‌ها است و برای اینکه بعدا بتوان از قابلیت Android Device Manager که یکی از قابلیت‌های کاربردی گوگل است، استفاده کرد، حتما باید یک‌بار از گوشی اندرویدی خود وارد اکانت جی‌میل خود شوید؛ در صورتی که گوشی شما گم شده باشد، می‌توانید با وارد کردن اطلاعات اکانت خود، مکان فعلی گوشی خود را شناسایی کنید.

از دیگر گزینه‌ها می‌توان به Lock اشاره کرد که با استفاده از این قابلیت در صورت گم شدن گوشی می‌توان دستگاه خود را قفل و حتی برای آن پسورد گذاشت.

در کنار این گزینه Erase برای مواردی است که گوشی شما گم شده و می‌توانید با استفاده از این گزینه، اطلاعات حساسی که در گوشی دارید را پاک کنید. البته در صورتی می‌توان از این قابلیت استفاده کرد که گوشی به اینترنت متصل باشد. دارندگان گوشی‌های آیفون نیز می‌توانند از قابلیت «Find My iPhone» برای پیدا کردن دستگاه خود استفاده کنند و اقدامات دیگری نیز برای در امنیت نگه داشتن اطلاعات خود انجام دهند.

ثبت شناسه IMEI در همیاب از دیگر روش‌هایی است که توصیه می‌شود پس از مفقودی یا به سرقت رفتن گوشی انجام شود چراکه همیاب ۲۴ یک سامانه کشوری برای ردیابی گوشی‌های دزدیده شده است و این کار باعث می‌شود تا اطلاعات موبایل شما به کلانتری‌ها، بازرسی‌های مرزی، اصناف و اپراتور‌های مخابراتی در سراسر کشور فرستاده شود و در صورت پیدا شدن آن، به شما اطلاع داده شود.

در کنار موارد گفته شده، تماس گرفتن با موبایل از آسان‌ترین راه‌ها است؛ اگر گوشی شما گم شده باشد تماس گرفتن با آن می‌تواند باعث شود تا کسی در نزدیکی موبایل، آن را پیدا کرده و به دستتان برساند. سامانه پیامکی اپراتور‌ها به کاربران کمک می‌کند تا موبایل گم شده یا دزدیده شده خود را ردیابی کنند.

نکته قابل توجه این است همه مراحل گفته شده زمانی می‌تواند موثر باید که گوشی از زمان مفقودی یا به سرقت رفته تا زمان برای اقدام به ردیابی خاموش نشده باشد، چون درآن شرایط تا زمانی که گوشی باردیگر روشن شود، امکان ردیابی وجود ندارد.

 

مجازات جرم سرقت گوشی موبایل در قانون چیست؟

درباره جرم سرقت گوشی موبایل چه میدانید؟ سرقت گوشی یکی از جرائمی است که در چند سال اخیر بسیار افزایش‌یافته است. در حقیقت افزایش قیمت گوشی تلفن و فشار اقتصادی موجب افزایش میزان سرقت شده است. همچنین سرقت و فروش اموال سرقت شده نیز بسیار افزایش‌یافته است. این مسئله باعث شده است که تا حد زیادی امنیت جامعه مختل شود و همین‌طور سالانه تعداد زیادی از مردم به خاطر درگیری با سارقان دچار آسیب می‌شوند. با توجه به اینکه قانون وظیفه دفاع از حقوق مردم را دارد، برای جلوگیری از جرم سرقت گوشی، قوانین و مجازات‌هایی نیز تعیین شده است.

با ما در سامانه حقوقی عدلاک همراه باشید تا درباره جرم سرقت گوشی موبایل و مسائل مرتبط با آن بیشتر با هم صحبت کنیم.

 جرم سرقت در قانون

ماده ۲۶۷ قانون مجازات اسلامی درباره جرم سرقت بیان می‌دارد:

سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است.

مجازات سرقت در قانون ایران براساس حدی بودن یا تعزیری بودن جرم مشخص می‌شود.

سرقت حدی سرقت‌های خاصی هستند که برای انجام آنها مجازات حد مشخص شده است. مجازات سرقت حدی در بار اول قطع ۴ انگشت دست، در بار دوم قطع پا و در دفعه سوم حبس ابد است و در دفعه چهارم مجازات این جرم اعدام است.

برای اینکه یک سرقت، حدی حساب شود باید این ویژگی‌ها را داشته باشد:

۱-شی‌ء سرقت شده ارزش مالی داشته باشد.

۲- مالی که سرقت شده در حرز باشد یعنی در جایی مانند گاوصندوق یا …قرار گرفته باشد که فقط مالک اجازه و امکان دسترسی به آن را دارد.

۳- سارق برای دسترسی به آن حرز را بشکند (هتک حرز کند)

۴-مال موردنظر از حرز خارج شود.

۵- سرقت و هتک حرز پنهانی و مخفیانه انجام شود.

۶-  سرقت توسط پدر یا جد پدری صاحب‌مال انجام نشده باشد.

۷- ارزش مال سرقت شده معادل ۴.۵ نخود طلاق مسکوک باشد.

۸-مال سرقت شده از اموال دولتی یا عمومی نباشد همچنین مال وقفی نباشد.

۹- سرقت در زمان قحطی رخ نداده باشد.

۱۰- مالک مال از سارق شکایت کرده باشد.

۱۱-  فرد آسیب‌دیده پیش از ثابت کردن سرقت، مجرم را نبخشیده باشد.

۱۲- مال سرقت شده پیش از اثبات سرقت به مالک برنگردد.

۱۳-مال سرقت شده پیش از اثبات جرم به مالکیت سارق در نیاید.

۱۴-  مالی که سرقت شده از اموال سرقت شده یا مغضوب نباشد.

در زمان سرقت تلفن همراه، این مسائل رخ دهد، سرقت حدی حساب می‌شود و مجازات این جرم براساس قانون اعمال می‌شود.

البته باید بدانید که سرقت حدی زمانی است که این ۱۴ شرط با هم رخ داده باشد و در بیشتر مواقع سرقت گوشی تلفن، سرقت تعزیری است و مجازات آن بین ۵ تا ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق است.

سرقت گوشی موبایل یکی از جرائم پرتکرار در جامعه ما است. از آنجا که هر سرقت به شکل خاصی رخ می‌دهد، مجازات سرقت‌های مختلف نیز با هم متفاوت است.

ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی مجازات جرم سرقت گوشی را این‌طور مشخص می‌کند:

مجازات جرم سرقت گوشی از ۵ تا ۲۰ سال حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق است. برای اینکه این مجازات برای این جرم مشخص شود باید شرایطی وجود داشته باشد

  1. سرقت حتماً در شب واقع شده باشد.
  2. سارقین ۲ نفر یا بیشتر باشند.
  3. سارقین مسلح به سلاح گرم یا سد باشند.
  4. سارقین هتک حرز کرده باشند مثلاً با کلید یا هر ترفندی گاوصندوق را باز کنند یا از دیوار خانه بالا رفته باشند.
  5. چنانچه سارقین خود را مأمور دولتی معرفی کنند یا در محل سکونت خود برای سرقت اقدام کنند.
  6. درصورتی‌که سرقت همراه با آزار و اذیت افراد باشد.

براساس ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی، اگر سارق از محدوده جرم فراتر برود و صاحب مال را آزار و اذیت کند یا اقدام به ضرب و جرح او کند، مجازات او نیز تشدید می‌شود. براساس این ماده، چنانچه سارق در زمان سرقت با سلاح اقدام به آزار و اذیت فرد کند و او را مورد ضرب و جرح قرار دهد، مجازات او بین ۳ ماه تا ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق است. همچنین براساس این ماده درصورتی‌که سارق برای سرقت اقدام به ضرب و جرح فرد مالباخته کند، مجازات او تشدید می‌شود.

جرم سرقت گوشی معمولاً در خیابان و مکان‌های عمومی اتفاق می‌افتد. ماده ۶۵۳ قانون مجازات اسلامی مجازات سرقت در اماکن عمومی و راه‌ها را از ۳ سال تا ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق می‌باشد.

چنانچه جرم سرقت گوشی گروهی رخ دهد و برای انجام جرم از خشونت و اسلحه استفاده شود، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تورم و افزایش قیمت گوشی در سالهای اخیر، مجازات نیز شدت پیدا می‌کند.

براساس این ماده قانونی، درصورتی‌که سارقین بیشتر از دو نفر باشند و اقدام به سرقت مسلحانه کنند، مشمول مجازات حبس ۵ تا ۱۵ سال و ۷۴ ضربه شلاق می‌باشد.

دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی مراجعه کند و شکایت خودشان را ثبت کنند. توجه کنید که نوع سرقت را ذکر کنید. جرم کیف‌قاپی، جیب بری، همراه با اسلحه و آزار و اذیت بوده است.

  1. اصل و کپی فاکتور خرید تلفن همراه
  2. اصل و کپی شماره سریال تلفن همراه
  3. اصل و کپی کارت ملی
  4. زمانی که ابلاغیه دادسرا برای پیگیری شکایت اعلام شد، باید در دادسرا حاضر شوید و اسناد و مدارک مربوط را در اختیار دادسرا قرار دهید. همچنین درصورتی‌که سارق را شناسایی کردید، میتوانید با ارائه کردن شواهد او را به

جرم سرقت تلفن همراه یکی از جرائم کیفری است که در قانون برای آن مجازات‌های مختلفی مشخص شده است. زمانی که از شما سرقت می‌شود و سارق را شناسایی می‌کنید باید بتوانید شواهد و دلایل را به دادگاه ارائه کنید. اسنادی مانند فیلم دوربین‌های خیابان محل سرقت یا شناسایی توسط شاهدین میتواند کمک کننده باشد. هرچقدر مدارک مستدل‌تر باشد، امکان فرار مجرم از جرم کمتر می‌شود.

یکی از نتایج افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، رونق گرفتن بازار خرید و فروش گوشی دست‌دوم و بدون کارتن است. اما گاهی این اتفاق رخ می‌دهد که سارقین گوشی‌های سرقتی را در همین بازار به فروش میرسانند. درصورتی‌که پلیس رد گوشی سرقت شده را پیش یک خریدار پیدا کند، آیا خریدار گوشی سرقتی مجرم حساب می‌شود؟

براساس قانون استفاده از گوشی سرقت شده در هر شرایطی جرم است و مرتکب این جرم مجازات می‌شود. درصورتی‌که کسی از سرقتی بودن مال آگاه باشد یا احساس کند که گوشی مورد نظر سرقتی است اما آن را بخرد، پنهان کند یا بفروشد این فرد مجرم است و مجازات او از ۶ ماه حبس تا ۳ سال و ۷۴ ضربه شلاق است. همچنین فردی که شغل او خرید و فروش اموال سرقتی است به بیشترین میزان مجازات ذکر شده در ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌گردد.

اما در بعضی موارد خریدار از سرقتی بودن گوشی اطلاعی ندارد و در سرقت نیز دخالتی ندارد. در این حالت اگر فرد بتواند شواهد کافی به دادگاه ارائه کند که نقشی در سرقت گوشی نداشته و از سرقتی بودن آن بی‌اطلاع بوده، مجازات نخواهد شد اما باید گوشی را به مالک آن برگرداند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.