?>
تاریخ انتشار : یکشنبه 18 تیر 1402 - 13:45
کد خبر : 16419

آنچه باید در مورد قرص سرماخوردگی بزرگسالان بدانید

آنچه باید در مورد قرص سرماخوردگی بزرگسالان بدانید

سرماخوردگی یکی از بیماری‌های رایج در بزرگسالان است. به علت افزایش حساسیت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها رخ می‌دهد. این بیماری معمولا با علائمی مانند سرفه، عطسه، گرفتگی در گلو، تب و خستگی همراه است. سرماخوردگی در بزرگسالان معمولا بر طول چند روز بهبود می‌یابد.اما در برخی از موارد ممکن است به علت عوارضی

سرماخوردگی یکی از بیماری‌های رایج در بزرگسالان است. به علت افزایش حساسیت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها رخ می‌دهد. این بیماری معمولا با علائمی مانند سرفه، عطسه، گرفتگی در گلو، تب و خستگی همراه است.

سرماخوردگی در بزرگسالان معمولا بر طول چند روز بهبود می‌یابد.اما در برخی از موارد ممکن است به علت عوارضی مانند التهاب حلق، تنگی نفس یا التهاب بینی و گوش بیشتری طول بکشد.

با سرویس سلامت چمدون همراه باشید ،علت اصلی سرماخوردگی در بزرگسالان عفونت ویروسی است که می‌تواند به واسطه تماس مستقیم با شخص مبتلا، تماس با سطوح آلوده یا تنفس هوای آلوده انتقال یابد.

بعضی از ویروس‌های معروف سرماخوردگی شامل ویروس‌های رینوویروس، کوروناویروس و آدنوویروس هستند.

برخی عوامل دیگر نیز می‌توانند برای افزایش احتمال سرماخوردگی در بزرگسالان مؤثر باشند، از جمله کاهش سیستم ایمنی بدن به علت استرس، خواب کافی نداشتن، تغذیه نامناسب و افزایش تماس با بیماران.

شش نوشیدنی ادرار آور طبیعی که می توانند جایگزین دارو شوند

درمان سرماخوردگی در بزرگسالان باید شامل استراحت کافی، مایعات بیشتر، مصرف مکمل‌های غذایی سالم و مصرف داروهای ضدسرفه، ضدبزاق و ضدتب برای کاهش علایم بیماری باشد.

همچنین، اجتناب از تماس با افراد بیمار و شستشوی منظم دست‌ها برای جلوگیری از انتقال عفونت بسیار مهم است.

برای پیشگیری از سرماخوردگی در بزرگسالان همچنین می‌توان توصیه کرد که از لباس‌های گرم و مناسب در فصول سرد استفاده کنند و از مراقبت‌های بهداشتی معمول مانند شستشوی دست‌ها و اجتناب از تماس با افراد بیمار پیروی کنند.

نام آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان ادالت کولد است.

قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیل‌افرین و کلرفینرامین. درباره استامینوفن پیش از این توضیح داده شد که ضد تب و کاهنده درد است.

فنیل‌افرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفینرامین نیز ضد حساسیت است.

از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سینوزیت و آلرژی استفاده می‌ شود.

میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر چهار تا شش ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده می ‌شود. دقت کنید که در بزرگسالان روزانه ۱۲ قرص در روز بیشتر داده نشود و در کودکان نیز حداکثر ۶ قرص تجویز ‌شود.

“مصرف نوشابه و سلامتی: چند وقت یک بار و چه اندازه باید مصرف کنیم؟”

شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان

اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندین‌ها موجب کاهش تب می ‌شود.

همچنین کلرفنیرامین با تأثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش می‌ دهد و فنیل‌افرین نیز سبب انقباض سریع و طولانی‌ مدت شریانچه‌ها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی می ‌شود.

همانطور که گفته شد، قرص سرماخوردگی بزرگسالان از سه جزء تشکیل شده است، بنابراین عوارض دارویی این سه دارو می ‌تواند، از عوارض مهم این دارو باشد.

قرص ادالت کولد یا سرماخوردگی بزرگسالان

ادالت کلد یا داروی سرماخوردگی

این عوارض می ‌تواند، دستگاه‌های عصبی مرکزی، گوارشی، پوست و خون را درگیر کند بنابراین تحریک‌ پذیری، گیجی و خواب ‌آلودگی از مهمترین عوارض مصرف این دارو به شمار می ‌رود.

فواید جگر گاو/آیا خوردن جگر گاو خام بی خطر است؟

مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان با داروهای فنی‌ توئین، ریفامپین و کاربامازپین تداخل دارویی دارد، بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری قرص تجویز کند.

قرص سرماخوردگی بزرگسالان به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین می‌ تواند، سبب خواب ‌آلودگی شود، بنابراین توصیه می‌ شود از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو، خودداری کنید.

بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی به‌ ویژه بیماری‌ های عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شده‌اند.

باید با مشورت پزشک و با احتیاط از قرص سرماخوردگی بزرگسالان استفاده کنند زیرا این قرص دارای منقبض‌ کننده‌های عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری ‌های قلبی می ‌شود.
منبع: نیک صالحی

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.