?>
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 فروردین 1403 - 1:27
کد خبر : 26557

ناگفته هایی که در مورد آیت الله مشکاتیان فیلم مصلحت باید بدانید ؟+عکس

ناگفته هایی که در مورد آیت الله مشکاتیان فیلم مصلحت باید بدانید ؟+عکس

آیت الله مشکاتیان شخصیت مورد بحث فیلم سینمایی مصلحت توجه بسیاری را به خود جلب کرده است ‌

مصلحت مورد توجه منتقدین و مخاطبین سینما قرار گرفته است .

داستان جذاب فیلم با بازی بازیگران توانمندش فیلمی جذاب و مخاطب پسند را به نمایش می گذارد. 

اینجا را کلیک کنید: آیت الله مشکاتیان فیلم مصلحت معادل کدام شخصیت صدر انقلاب است؟

فرهاد قائمیان در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا و در توضیح چرایی بازی در فیلم سینمایی مصلحت (حسین دارابی ۱۳۹۹) بیان کرد: نقش برای من جذابیت های زیادی داشت و چالشی بود که برای هرکسی پیش می آید؛ خداراشکر که آقایان دارابی و شفاه این امکان را به من دادند و تمام تلاشم را کردم که این اتفاق به نحواحسن بیفتد.

حتما ببینید:  👇🏻

سکانس جنجالی فیلم مصلحت که به شدت وایرال شده است

وی درباره نقش خود در این فیلم اظهار داشت: آیت‌الله مشکاتیان کاراکتر بسیار جذابی است؛ سن بالا و شرایطی فیزیکی خاصی دارد؛ مهمترین دلیل من برای بازی در این نقش این بود که این شخصیت و شرایطی که برایش ایجاد شد لبه تیغ بود یعنی موقعیتی که بازی در آن یا یک آدم را زمین می اندازد و خراب می کند و یا این که که برای رسیدن به هدف والای یک بازیگر یاری رسان است.

بازیگر فیلم سینمایی شهر زیبا (اصغر فرهادی ۱۳۸۲) در پاسخ به این سوال که آیا همانند برخی از بازیگران بازی در یک فیلم و شخصیت سیاسی را دارای عواقبی برای خود می دید یا خیر بیان کرد: من این ذهنیت را نداشته ام؛ چنین موضوعاتی مسائل حاشیه ای است چون به عنوان یک بازیگر عقیده دارم که وقتی نقشی من را به چالش بکشد جذاب است پس حتما به سراغش می روم و به همین دلیل است که در گذشته هم در نقش هایی حضور یافتم که مسائل و سوژه هایی سیاسی داشتند.

فرهاد قائمیان: آیت‌الله مشکاتیان کاراکتر بسیار جذابی است

وی افزود: قبل از این فیلم یک فیلم دیگر از سوی آقای شفاه یعنی دیدن این فیلم جرم است (رضا زهتابچیان ۱۳۹۷) را به من پیشنهاد دادند. فیلمنامه را خواندم و گفتم در صورت ساخت این فیلم دوسال توقیف خواهد شد، موضوعی که در مورد مصلحت هم پیش آمد. به هرحال حضور یا عدم حضور در یک فیلم تشخیص آدم هاست.

بازیگر فیلم سینمایی به رنگ ارغوان (ابراهیم حاتمی کیا ۱۳۸۳) در توضیح این که بازی در یک فیلم سیاسی واکنشی از سوی همکارانش نداشته است گفت: بازخورد بدی نگرفتم. یکی دوسال پیش هم کارهای سیاسی و امنیتی کرده ام و مشکلی هم نبوده چون بازیگری و کار هنری همین است و تو تشخیص می دهی که در کارهایی بازی نکنی و در کارهایی چون مصلحت بازی کنی.

قائمیان ادامه داد: مصلحت فارغ از همه مباحث فیلم خوبی است نه این که چون من در آن بازی کرده ام بلکه چون فیلمی یکدست است. شاید در جاهایی مشکلاتی داشته باشد اما برای یک فیلم اولی فیلمی درست و سرپاست.

بازیگر سریال تلویزیونی شهریار (کمال تبریزی ۱۳۸۴) یادآور شد: بر اساس کاری که کردم و زحمتی کشیده ام از مصلحت دفاع می کنم چون شما نیستید تا ببینید در چه شرایط و سختی هایی لحظات فیلم ساخته می شود و آن لحظات چیزی نیست که با یک نگاه لحظه ای فیلم از بیخ و بن زده شود

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تصور نمی کند که صحنه اعدام فیلم یک بیانیه گل درشت است، افزود: البته همه کارها ایراداتی دارند و آزمون و خطا هستند ولی این نیست که به این بهانه کاری را از ریشه بزنیم؛ به هرحال عده ای صحنه هایی از فیلم را دوست دارند و دیگران ندارند.

فرهاد قائمیان: آیت‌الله مشکاتیان کاراکتر بسیار جذابی است

به گزارش ایرنا، مصلحت یک تریلر معمایی‌- جاسوسی است که پس از سه سال بلاتکلیفی، سرانجام از چهارشنبه ۱۷ خردادماه اکران خود را با شعار «عدالت خط قرمز ندارد!» در سینماهای سراسر کشور آغاز کرد.

در خلاصه داستان این فیلم که به موضوعی افشاگرانه در اوایل دهه ۶۰ می‌پردازد، آمده است: «پسر یکی از مقامات عالی‌رتبه کشور در یکی از درگیری‌ها مقابل دانشگاه تهران مرتکب قتل می‌شود اما پیوند خانوادگی و مصلحت سیاسی کشور، این پرونده مشکوک ‌و پُر رمز و راز را وارد موازنه‌ای پیچیده و سخت می‌کند…».

این فیلم که از آثار مهم و بحث‌برانگیز سی‌ونهمین جشنواره فیلم فجر بود، در ۷ بخش کاندید دریافت جایزه شد و حسین دارابی در نخستین تجربه سینمایی‌اش، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم اول را برای آن دریافت کرد.

فرهاد قائمیان، وحید رهبانی، نازنین فراهانی، مهدی حسینی‌نیا، مجید نوروزی، امیر نوروزی، سهی‌بانو ذوالقدر و… ترکیب بازیگران اصلی مصلحت را تشکیل می‌دهند.

پسر آیت‌الله خانزاده دستگیر شد!» هفته گذشته تهرانی‌ها بر عرشه برخی پل‌های عابر پیاده تهران با بنری که این خبر بر آن نقش بسته بود روبه‌رو شدند! دستگیری فرزند یک آیت‌الله و انتشار آن بر روی بیلبوردهای شهرداری در برخورد اول شوکه کننده است اما این خبر مربوط به اکران فیلمی بود که این روزها بر پرده سینماست.

فیلم «مصلحت» ساخته حسین دارابی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه در جشنواره فیلم فجر اکران شد و بعد از دو سال توقیف اکنون به نمایش درآمده است.

فیلم همانطور که از نام آن برمی‌آید در ژانر سیاسی  و حال و هوای روزهای ابتدایی انقلاب می‌گذرد. شخصی به نام آیت‌الله مشکاتیان از مسئولان رده بالای شورای عالی قضایی با پیگیری‌هایش توانست فرزند آیت‌الله خانزاده را به‌دلیل فساد مالی دستگیر کند اما اکنون پسر خودش به‌دلیل قتل فرزند یک خانواده سلطنت‌طلب در درگیری مقابل دانشگاه تهران دستگیر شده و مشکاتیان که از جزئیات پرونده و وقوع قتل خبر ندارد، حکم به مصلحت می‌کند.

یک مأمور کمیته که در صحنه وقوع قتل در حال تیراندازی هوایی برای متفرق شدن جمعیت بود به‌عنوان قاتل دستگیر و محاکمه می‌شود اما بازپرس پرونده بعد از اطلاع از بی گناه بودن مأمور کمیته پیگیر تحقق عدالت می‌شود… .

«مصلحت» را می‌توان جبران مآفات شفاه برای اثر قبلی خود دانست؛ «دیدن این فیلم جرم است» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا زهتابچیان و تهیه‌کنندگی شفاه، روایت یک شب در ایران و تقابل نیروهای مختلف اعم از بسیج، روحانیت، نیروی انتظامی، سپاه، اطلاعات، وزارت خارجه است که همه در حل مسئله‌ای به بن‌بست و انسداد رسیده‌اند؛ آن هم با کاراکترهایی کاریکاتوری و دیالوگ‌های بیانیه‌طور و شعارزده که بسیاری از ناقدان آن را کپی‌برداری ضعیفی از آژانس شیشه‌ای می‌دانند.

خوشبختانه «مصلحت» بیانیه سیاسی نیست! در بستر تاریخ رخ می‌دهد و نکته مهم‌تر از آن پایان‌بندی فیلم است که برخلاف «جرم»، انسدادِ ناشی از عملکرد غیر قانونی قاضی برای به جریان نیفتادن پرونده، با پافشاری بازپرس جلالی و همکاران او می‌شکند و عدالت مسیر خود را در پیش می‌گیرد.

با این وجود، مصلحت اگرچه در سینمای سیاسی ایران نوعی حرکت روبه جلو است و پرداختن به این موضوعات پیچیده جای تشویق دارد اما تاحدودی از صورت مسئله واقعی دورافتاده؛ مصلحت آنجاست که بین انتخاب خوب و خوب‌تر و بد و بدتر قرار گرفته باشیم، نه مابین حق و ناحق و یا عدالت و بی عدالتی؛ اینجا فسادی رخ داده که باید با عدالت با آن رفتار کرد و اگر بازپرس پرونده کنجکاوی به خرج نمی‌داد یا همسر مأمور کمیته برای استمداد به وی رجوع نمی‌کرد، پرونده مسیر بی‌عدالتی را طی می‌کرد.

در واقع روح حاکم بر کاراکترهای فیلم پذیرش و اجرای بی‌عدالتی است و همگان به راحتی آن را می‌پذیرند حتی اگر این بی‌عدالتی از زبان شخصیت روحانی فیلم(حاج آقا لشگری) مصلحت تعریف شود، بازهم  مناقشه مصلحت اشتباه است بلکه مناقشه بر سر حق و ناحق است؛ شاید بهمین دلیل است که علیرغم گره‌ی محکم و هیجان فیلم  و نشان دادن گروه فاسد داستان در لحظه پیروزی، گره گشایی  ضعیف انجام می‌شود و شخصی که گمان می‌رود خودش ناقض عدالت است ناگهان به شکل قهرمان ظاهر شده و مصلحت را اجرای عدالت معرفی می‌کند! اینجاست که می‌گوییم مناقشه‌ای بر سر مصلحت رخ نداده چراکه گروه فاسد از ابتدا با مخفی کردن ماجرا از چشم پدر قاتل و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر قتل، به بی عدالتی و فساد اصرار دارند نه تلاش برای حل و فصل آن به روشی مصلحت‌گونه.

می‌توان نقدهای بیشتری بر مصلحت انجام داد اما علی‌رغم همه ضعف‌ها و نقدها، گام مثبتی برای بیان آن اشکالات حکمرانی و بایدهای نظام از جمله عدالت است و ورود به این نوع داستان‌ها به زبانی که نه رادیکال و سیاه‌نمایی باشد و نه سفارشی و عوامانه، باید به فال نیک گرفت.

#آیت_الله_مشکاتیان

#آیت_الله_مشکاتیان_کیست؟

#آیت_الله_مشکاتیان_مصلحت

#فیلم_مصلحت

#دانلود_فیلم_مصلحت

#آهنگ_فیلم_مصلحت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.