?>
تاریخ انتشار : شنبه 23 اردیبهشت 1402 - 7:11
کد خبر : 11408

چرا دست زدن به دفترچه یادداشت ماری کوری خطرناک است؟

چرا دست زدن به دفترچه یادداشت ماری کوری خطرناک است؟

ماری کوری (Marie Curie) عالم فیزیک و شیمی بزرگی بود که در ۷ نوامبر ۱۸۶۷ در شهر ورسای در پروژه، لهستان به دنیا آمد. او به عنوان اولین زنی که دکترای فیزیک را از دانشگاه پاریس کسب کرد، شناخته می‌شود. وی برای کشف عنصر رادیوم و پولونیوم، دو نوع عنصر رادیواکتیو، به همراه همسرش پیر

ماری کوری (Marie Curie) عالم فیزیک و شیمی بزرگی بود که در ۷ نوامبر ۱۸۶۷ در شهر ورسای در پروژه، لهستان به دنیا آمد. او به عنوان اولین زنی که دکترای فیزیک را از دانشگاه پاریس کسب کرد، شناخته می‌شود. وی برای کشف عنصر رادیوم و پولونیوم، دو نوع عنصر رادیواکتیو، به همراه همسرش پیر کوری، جایزه نوبل فیزیک و شیمی را دریافت کرد.

ماری کوری از جمله زنانی بود که در زمانی که برای زنان دسترسی به آموزش و دانشگاه‌ها محدود بود، برای ادامه تحصیلات خود در کنار مردان تلاش کرد. او به عنوان یکی از برترین علمای قرن بیستم و بزرگترین علمداران زن تاریخ شناخته می‌شود و از تأثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ علم است. او در سال ۱۹۳۴، درگذشت و در برج ایفل به خاک سپرده شد.

با شنیدن نام ماری کوری به یاد آزمایشات پیچیده و خطرناک شیمی می افتیم، آزمایشاتی که ماری با وجود تمام مشکلات آنها را ادامه میداد و به دل خطر میرفت تا پاسخ سوالاتش را بالاخره بدست بیاورد.

دفترچه یادداشت

یکی از وسایل شخصی جا مانده از این زن معروف، دفترچه یادداشت اوست که پس از گذشت اینهمه سال از فوتش، هنوز کسی جرئت دست زدن به آن را ندارد؛ به این دلیل که این دفترچه هنوز ممکن است حاوی مواد رادیواکتیو باشد و تماس با آن، برای هر فردی یک ریسک محسوب می شود.

blank

ماری کوری که بود؟

ماریا اسکلودوسکا کوری (ماری کوری)، فیزیکدان و شیمی‌دان لهستانی بود که در ۷ نوامبر سال ۱۸۶۷ در ورشو، پایتخت لهستان، به دنیا آمد. در سال ۱۸۹۳ لیسانس خود را در رشته فیزیک اخذ کرد و تنها یک سال بعد نیز موفق به دریافت لیسانس در رشته ریاضیات شد.

ماری کوری، دانشمند شیمی و فیزیک اهل لهستان و فرانسه به خاطر کشف و تحقیقات بر روی عناصر رادیوم و پلونیم شهرت دارد. ماری کوری اولین زنی بود که جایزه نوبل را برای دو بار کسب کرد، یک بار در سال ۱۹۰۳ به خاطر فیزیک و یک بار در سال ۱۹۱۱ به خاطر شیمی. او به عنوان یکی از علم‌آموزان و محققان برجسته در زمینه پژوهش‌های رادیواکتیویته شناخته شده است و به پیشروی در زمینه تحقیقات هسته‌ای کمک بزرگی نمود.

ماری کوری، یکی از موفق‌ترین علم‌مداران تاریخ علم است که نظریه رادیواکتیویته را ابداع کرده و روش‌های جداسازی ایزوتوپ و کشف دو عنصر، پولونیم و رادیوم را به‌کار برده است. وی اولین مطالعات پرتوزایی را برای درمان تومورها از طریق استفاده از ایزوتوپ‌های رادیواکتیو انجام داد.

blank

همچنین دو مرکز کوری را، یکی در پاریس و دیگری در ورشو، راه‌اندازی کرد که امروزه به‌عنوان مراکز بزرگ پزشکی شناخته می‌شوند. ماری کوری فردی بود که در جنگ جهانی اول اولین مرکز درمانی نظامی رادیوپزشکی را ایجاد کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.