?>
تاریخ انتشار : شنبه 14 مرداد 1402 - 9:49
کد خبر : 1409

چطور از ناخن هام مراقبت کنم/بایدها و نبایدها

چطور از ناخن هام مراقبت کنم/بایدها و نبایدها
توقیت و زیبایی ناخن ها نیاز به اطلاع و آگاهی و مراقبت های ویژه دارند

ناخن های دست برای بانوان بسیار حائز اهمیت هستند و به نوعی یکی از ارکان زیبایی و به روز بودن به حساب می آیند .

برای نگهداری صحیح و تقویت ناخن ها به نکاتی که در ادامه می آید توجه به فرمایید.

 ۱.استفاده از لاک‌پاک‌کن مناسب

باید از ناخن‌هایتان در برابر مواد شیمیایی قوی و مضر مانند لاک‌پاک‌کن‌هایی چون استون محافظت کنید. برای پاک‌کردن لاک از روی ناخن‌هایتان از مواد طبیعی غیراستونی مانند پدهای لاک‌پاک‌کن استفاده کنید. برخی از لاک‌پاک‌کن‌ها هم مبتنی بر سویا هستند که نه‌تنها لاک‌ را از روی ناخن‌ها پاک می‌کنند، بلکه ناخن‌ها را محکم هم می‌کنند. در این لاک‌پاک‌کن‌ها انواع ویتامین‌ها و مواد مرطوب‌کننده هم وجود دارد.

blank

۲. استفاده از مکمل کراتین

کراتین فقط برای درمان مشکلات مو تجویز نمی‌شود. در واقع این ماده اصلی‌ترین پروتئین تشکیل‌دهنده ناخن است. بنابراین مکمل‌های کراتین نقش مهمی در استحکام و مقاومت ناخن‌ها دارند.

blank

۳. رژیم غذایی سالم

مصرف مکمل‌های کراتین به‌تنهایی برای سلامت و استحکام ناخن‌ها کافی نیست. رژیم غذایی شما باید حاوی پروتئین باشد تا علاوه‌ بر تأمین مواد مغذی، وضعیت ناخن‌ها و سرعت رشدشان را هم بهبود ببخشد. ویتامین‌ها و مواد مغذی برای رشد ناخن‌ها مفیدند.

۴. استفاده از روغن یا سرم کوتیکول

مرطوب نگه‌داشتن ناخن بخش مهمی از روتین مراقبت از ناخن‌ است. با استفاده مرتب از روغن کوتیکول می‌توانید جلوی پوسته‌پوسته‌شدن کوتیکول و شکنندگی ناخن‌ها را بگیرید. ناخن‌های خشک مستعد شکستن و خردشدن هستند. اما ناخن‌های مرطوب منعطف‌اند و رشد خوبی دارند و به‌سرعت بلند می‌شوند. همان طور که سلامت پوست سر موجب سلامت موها می‌شود، سلامت کوتیکول‌ها هم سبب سلامت ناخن‌ها می‌شود.

۱۲ هفته طول می‌کشد تا ناخن‌ کامل رشد کنند و از کوتیکول به نوک انگشت برسد.
blank

۵. مرتب نگه‌داشتن ناخن‌ها

مرتب نگه‌داشتن ناخن‌ها از شکستن و آسیب‌دیدگی آنها پیشگیری می‌کند. وقتی ناخن‌هایتان را تمیز و مرتب می‌کنید، پوست‌های مرده برداشته می‌شوند و از صدمات احتمالی به ناخن‌ها پیشگیری می‌شود. همچنین استفاده از مواد مغذی مثل روغن و مرطوب‌کننده موجب رشد سریع ناخن‌ها می‌شود. برای مرتب نگه‌داشتن ناخن‌هایتان این روش‌ها را به‌ کار بگیرید:

  • ناخن‌هایتان را خشک و تمیز نگه دارید تا زیر آنها باکتری رشد نکند.
  • با استفاده از قیچی‌های مانیکور یا ناخن‌گیرهای تیز ناخن‌هایتان را بگیرید و مرتبشان کنید. ابتدا ناخن‌هایتان را صاف بگیرید و سپس با استفاده از سوهان ناخن گوشه‌های آنها را گرد کنید. همچنین به‌جای استفاده از سوهان ناخن فلزی، از سوهان‌های کریستالی استفاده کنید تا ناخن‌هایتان صدمه‌ای نبینند.
  • با استفاده از لوسیون‌های مخصوص دست و ناخن‌هایتان را مرطوب نگه دارید. موقع استفاده از لوسیون، دقت کنید که لوسیون به ناخن‌هایتان، به‌ویژه روی کوتیکول‌ها، مالیده شود.
  • هرگز ناخن‌هایتان را نجوید. اگر نمی‌توانید این عادت را ترک کنید، ناخن‌هایتان را زیاد کوتاه کنید.

۶. استفاده از تقویت‌کننده‌ ناخن

ناخن‌های نرم مستعد شکستن‌اند و باید دوباره رشد کنند تا بلند شوند. به‌گفته متخصصان، برای محکم‌شدن ناخن‌ها بهتر است از نوعی تقویت‌کننده ناخن استفاده کنید. این مواد معمولا به‌صورت لاک آماده می‌شوند تا بتوانید به‌راحتی از آنها استفاده کنید و پس از استفاده می‌توان آنها را مانند لاک‌پاک‌کن از روی ناخن‌ها پاک کرد.

البته از تقویت‌کننده‌های شیمیایی که معمولا حاوی فرمالدئید هستند فقط دوره‌ای کوتاه‌مدت استفاده کنید، چراکه خود این مواد ممکن است موجب تضعیف ناخن‌ها شوند و آنها را مستعد صدمات احتمالی کنند.

برخی از تقویت‌کننده‌های طبیعی ناخن حاوی مواد مغذی چون ویتامین‌های E و B و اسیدهای آمینه هستند و برای تقویت ناخن‌ها مفیدند.

۷. مصرف بیوتین

بیوتین نوعی ویتامین B حلال در آب است که مواد غذایی را به انرژی تبدیل می‌کند. در ضمن این ویتامین موجب رشد مو و ناخن‌ها می‌شود. ویتامین B به پردازش گلوکز، چربی‌ها و پروتئین در بدن کمک می‌کند. ناخن‌های افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، بسیار شکننده می‌شوند. همچنین به اعتقاد برخی افراد، مصرف مکمل‌های بیوتین رشد و ضخامت ناخن‌ها ۲۵درصد بهتر می‌کند.

به‌گفته محققان، مصرف ۲٫۵ میلی‌گرم از این ویتامین در روز به‌مدت چند هفته، ناخن‌ها را قوی و محکم و در عین حال رشد آنها را تسریع می‌کند. بعضی از خوراکی‌های حاوی بیوتین عبارت‌اند از:

  • تخم‌مرغ آبپز؛
  • ساردین؛
  • آجیل و کره‌ آجیل؛
  • گندم کامل؛
  • سویا و سایر لوبیاها؛
  • گل‌کلم؛
  • موز؛
  • قارچ.

۸. پرهیز از ناخن مصنوعی

ناخن‌های مصنوعی

شاید ناخن مصنوعی آکریلیک به شما کمک کند عادت جویدن ناخن را ترک کنید، اما به ناخن‌هایتان صدمه هم می‌زند. طبق تحقیقات، ناخن‌های مصنوعی که با چسب روی ناخن‌های طبیعی شما چسبانده می‌شوند، ناخن‌ها را شکننده می‌کنند.

ناخن‌های مصنوعی و پودرهای ناخن معمولا حاوی مواد شیمیایی مضر و سمی هستند و به بستر ناخن صدمه می‌زنند؛ حتی گاهی‌ موجب عفونت ناخن‌ها می‌شوند. همچنین برداشتن ناخن‌های مصنوعی از روی ناخن‌ها هم اگر با دقت و به‌درستی انجام نشود، به ناخن‌ها صدمه می‌زند. در کل پرهیز از کاشت ناخن یا استفاده ناخن‌ مصنوعی، جلوی آسیب‌های احتمالی را می‌گیرد.

لاک‌های ناخن هم به‌‌سبب محتویات شیمیایی و سمی مانند تولوئن و فرمالدئید و دی‌بوتیل فتالات، برای ناخن‌ها مضرند. اما اگر باز هم علاقه به استفاده از لاک‌ ناخن داشتید، از نوع کم‌ضرر یا بدون مواد شیمیایی آن استفاده کنید.

۹. استفاده از کلاژن

کلاژن فواید متعددی برای بدن دارد از جمله بهبود وضعیت مو، ناخن‌ها و پوست. محققان دریافته‌اند مکمل‌های کلاژن (به‌ویژه مکمل‌های پودری) رطوبت و انعطاف‌پذیری ناخن و پوست را بهبود می‌بخشند.

۱۰. استفاده از دستکش موقع انجام کارها

ما همیشه موقع کارکردن فراموش می‌کنیم که ناخن‌هایمان هم در معرض صدمه‌دیدن و فرسودگی هستند. بنابراین یادتان باشد هر زمان که می‌خواستید کار کنید، مثل کارهای خانه، حتما دستکش دست کنید. دستکش می‌تواند دست‌ها و به‌طبع ناخن‌هایتان را از مواد شوینده قوی دور نگه دارد و تا صدمه‌ای نبینند.

ناخن‌های بیمار چه مشکلاتی دارند؟

وقتی به ناخن‌ها توجه نشان ندهید، سلامتشان را از دست می‌دهند و دچار ناهنجاری می‌شوند. بعضی از این ناهنجاری‌ها عبارت‌اند از:

  • تغییر رنگ ناخن؛
  • تغییر ضخامت و شکل ناخن؛
  • جداشدن ناخن از بسترش؛
  • تورم یا درد اطراف ناخن؛
  • رشد بسیار کند ناخن‌.
رشد بسیار آهسته ناخن نشانه مسن‌شدن فرد یا کمبود ویتامین در بدن اوست. هورمون‌ها هم در رشد ناخن‌ها نقش دارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.