?>
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 آبان 1402 - 10:42
کد خبر : 25811

ترک سیگار با راهکاری موثر و تضمینی /۱۲ قدم تا ترک سیگار برای همیشه

ترک سیگار با راهکاری موثر و تضمینی /۱۲ قدم تا ترک سیگار برای همیشه

در این متن به ابزارها و نکاتی برای کمک به ترک سیگار اشاره شده است و خواندن این مقاله می تواند یک گام مهم در راستای دور شدن از سیگار برای شما باشد. سیگاری ها اغلب به خاطر دوستان و خانواده شروع می کنند و به نیکوتین معتاد می شوند.

ترک سیگار یک موضوع بسیار مهم در زندگی افراد است. سیگار معتاد کننده‌ترین ماده موجود در جهان است و استفاده از آن باعث ایجاد بسیاری از مشکلات سلامتی و اقتصادی می‌شود. ترک سیگار نه تنها به افزایش سلامت و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطانی و تنفسی کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش کیفیت زندگی و بهبود روابط اجتماعی نیز می‌شود. به علاوه، ترک سیگار نقش مهمی در حفظ محیط زیست با باز کردن فضای سبز و کاهش آلودگی هوا ایفا می‌کند. بنابراین، اهمیت ترک سیگار در زندگی هر فرد بسیار بزرگ است و باید برای این هدف تلاش کرد.

هنگامی که سیگار را ترک می کنید، اتفاقات خوبی در زندگی تان آغاز می شود. بلافاصله پس از ترک سیگار، می توانید بهبود های تقریبا فوری را در روند سلامت جسمی خود مشاهده کنید.

⭐زمانی که حمایت مناسبی از جانب اطرافیانتان جهت ترک سیگار دریافت کنید و گزینه های زیادی هم به شما برای محقق سازی این اقدام پیشنهاد شود، آغاز فرآیند ترک سیگار بسیار آسان تر اتفاق می افتد.

blank

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که تصمیم گرفته اید برای همیشه سیگار کشیدن را ترک کنید، ابزارها و نکات ارائه شده در این مطلب را دنبال کنید. قطعا این موارد می توانند به شما در کسب توانایی های لازم جهت ترک سیگار کمک کنند. پیش از هر چیز بهتر است به خودتان بابت تصمیمی که گرفته اید، تبریک بگویید. خواندن این مقاله مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه می تواند به عنوان اولین گام، اقدام بسیار بزرگی در راستای دور شدن از دخانیات برای شما باشد.

سیگاری ها اغلب سیگار کشیدن را به خاطر دوستان و یا خانواده خود شروع می کنند. اما آنها به این اقدام ادامه می دهند زیرا به نیکوتین ((یکی از مواد شیمیایی موجود درسیگار و تنباکو)) معتاد می شوند.

 

۱۲ راهکار موثر در ترک سیگار

نیکوتین هم در بدن شما مانند یک محرک رفتار می کند و هم می تواند موجب افسردگی تان شود. این به معنای آن است که در ابتدا ضربان قلب شما را افزایش داده و باعث می شود احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید.

سیگار کشیدن موجب افسردگی تان شده و در نهایت احساس خستگی را در وجود شما ایجاد می کند. افسردگی و خستگی ناشی از کشیدن سیگار باعث می شود که افراد دوباره هوس سیگار کشیدن کنند.

برخی از کارشناسان معتقدند که نیکوتین موجود در تنباکو به اندازه کوکائین و هروئین اعتیاد آور بوده و برای بدن شما مضر است. با این حال هرگز ناامید نباشید. میلیون ها نفر در این کره خاکی زندگی می کنند که توانسته اند به رغم تمامی وابستگی های خود به سیگار و نیکوتین، آن را برای همیشه ترک کنند و قطعا در این راه سختی های زیادی را تحمل کرده اند با این حال توانسته اند در نهایت موفق شوند. بهتر است شما هم پیش از آنکه از این هم دیرتر شود، نکات ارائه شده در این مقاله را جهت ترک سیگار مورد توجه قرار دهید.

 

 

گام های اولیه برای شروع فرآیند ترک سیگار :

هدف خود را بنویسید:

تجربه ثابت کرده است که افرادی که اغلب می خواهند تغییری بزرگ را در زندگی خود ایجاد کنند، هر زمان که هدف خود را به صورت مکتوب بیان کنند در پیشبرد و تحقق آن هدف موفق تر هستند.

بهتر است صادقانه هدف خود و دلیلی را که برای ترک سیگار انتخاب کرده اید، روی کاغذ یادداشت کنید.

در این روش باید تمام دلایلی را که به خاطرشان می خواهید سیگار را ترک کنید بنویسید.

این موارد می توانند شامل پس انداز پول بیشتر و یا بالا بردن استقامت بدنتان برای انجام ورزشی باشد که انجام می دهید.

سپس لیست تهیه شده از اهداف خود را در جایی که اکثر موارد مقابل چشمتان باشد، قرار دهید و سعی کنید همانطور که به آن دلایل و اهداف فکر می کنید، مدام دلایل جدیدتری را هم به لیستتان اضافه کنید.

دریافت پشتیبانی:

زمانی که دوستان و خانواده شما همراهتان هستند و کمک می کنند تا عادت سیگار کشیدن را کنار بگذارید، احتمال موفقیت شما در روند ترک سیگار بسیار بیشتر می شود.

اگر نمی خواهید به خانواده تان بگویید که سیگار می کشید، از دوستان مورد اعتماد خود بخواهید تا شما را در اقدام جهت ترک سیگار کمک کنند.

از سوی دیگر بهتر است که به فرد بزرگسال و یا یک مشاوردر این زمینه اعتماد کرده و به تمام حرف ها و پیشنهاداتش جهت ترک سیگار گوش کنید.

حتی اگر پیدا کردن افرادی که از شما حمایت می کنند، سخت است(به عنوان مثال دوستان صمیمی تان هم اهل سیگار بوده و علاقه ای هم به ترک آن ندارند) بهترین گزینه برای شما مراجعه به یک گروه پشتیبانی مشاوره آنلاین یا حضوری است.

زمانی را برای خود تعیین کنید:

بهتر است تاریخ ترک سیگار خود را به عنوان روزی که قرار است، دیگر در زندگی تان سیگاری نکشید را تعیین کنید.

این روز را در تقویم خود مشخص کرده و به دوستان و خانواده تان (اگر موضوع را می دانند) بگویید که قرار است در آن روز سیگار را ترک کنید.

این روز را به عنوان یک روز بسیار مهم برای خودتان به عنوان فردی که قبلا سیگار می کشیده و فردی که اکنون بهبود پیدا کرده و تمایلی برای استعمال دخانیات ندارد، مشخص کنید.

خود را انسان جدیدی ببینید که توانسته با اراده ای که دارد از یکی از لذت بخش ترین و البته مضرترین و اعتیاد آورترین اقدامات در زندگی خود عبور کند.

سیگار های خود را دور بریزید:

همین امروز تمام بسته های سیگار خود را دور بریزید.

شما نمی توانید زمانی که اطرافتان پر از سیگار است تصمیم به ترک آن بگیرید چرا که حتما پس از مدتی وسوسه شده و شروع به کشیدن مجدد سیگار می کنید.

بنابر این بهتر است از همین ابتدا خود را از شر تمام چیزهایی که حس تمایلتان به سیگار کشیدن را در شما زنده می کنند ،نجات دهید.

زیر سیگاری ها، فندک و حتی بسته های سیگاری که برای مواقع اضطراری در جاهای مختلف خانه پنهان کرده اید، دور بریزید و تصمیم بگیرید دیگر به سراغ آنها نروید.

سپس تمام لباس های خود را بشویید و با این اقدام تا جایی که می توانید، بوی بد سیگار را از پلیور و لباس هایتان دور کنید. اگر در ماشین خود هم سیگار کشیده اید، بهتر است که آن را هم برای یک بار به صورت اساسی تمیز کرده و تمام آثار سیگار را از آن دور کنید.

blank

 

به محرکه های خود فکر کنید:

احتمالا از زمان هایی که تمایل به کشیدن سیگار دارید، مانند بعد از خوردن غذا، زمانی که در خانه بهترین دوست خود هستید، هنگام نوشیدن قهوه و یا در حال رانندگی هستید، یا در سفری تفریحی به سر برده و دوست دارید که نهایت آرامش را تجربه کنید، کاملا در زندگی خود آگاه هستید.

بهتر است این موضوع را بدانید که هر موقعیتی که در آن حس کشیدن سیگار را دارید، می تواند به عنوان محرکی برای شما باشد. هنگامی که محرک های خود را کشف کردید، این نکات را امتحان کنید:

عادت های خود را تغییر دهید:

اگر هنگام رانندگی سیگار می کشید، برای چند هفته پشت فرمان ننشینید و از وسایل دیگری مانند اتوبوس، تاکسی برای رسیدن به محل کار و یا دانشگاه خود استفاده کنید.

حتی می توانید به جای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، شروع به پیاده روی کنید تا به مرور زمان موقعیت هایی که را همیشه و یا اکثر مواقع در آنها سیگار می کشیدید را فراموش کنید.

می توانید پس از صرف غذا نیز به جای فکر کردن در مورد کشیدن یک نخ سیگار شروع به صحبت با دوست یا اعضای خانواده خود بر سر موضوعات مختلف کرده و این عادت را از سرتان بیرون کنید.

مکانتان را تغییر دهید:

تغییر مکان زندگی تان در صورت امکان و یا تغییر جای میز کار و وسایلی که روی آن گذاشته اید، می تواند در فرآیند ترک سیگارتان بسیار مفید باشد. حتی تغییرات جزئی نیز در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

 به عنوان مثال اگر شما و دوستانتان معمولا در ماشین غذا می خورید تا بتوانید پس از خوردن غذا، سیگار بکشید از این لحظه به بعد حتما غذای خود را داخل رستوران سرو کنید.

دنبال جایگزین باشید:

بهتر است چیز دیگری را جایگزین سیگار کنید.

عادت شما به اینکه سیگار در دهانتان نیست و یا چیزی ندارید که با آن خود را مشغول کنید، موجب می شود بار دیگر عادت سیگار کشیدن را در خود زنده کنید.

برای ترک این شرایط بهتر است که همراه خود خوراکی مورد علاقه تان را نگه داری کنید. چوب هویج، آدامس بدون شکر، شکلات نعنایی، خلال دندان و یا آّب نبات چوبی می تواند گزینه های بسیار خوبی برای ترک عادت سیگار کشیدنتان باشند.

 

خودتان را مشغول کنید:

منفعل و گوشه گیر نباشید. خودتان را به انجام کار جدیدی مشغول کنید و فکرتان را تا حد ممکن از میل درونی تان برای کشیدن سیگار دور کنید.

هرچقدر حواستان بیشتر پرت باشد، کمتر هوس کشیدن سیگار را می کنید.

فعال ماندن شما به حواس پرتی تان کمک کرده و حتی موجب می شود وزن خود را پایین نگه داشته و انرژی تان را افزایش دهید.

سعی کنید در اغلب موارد فکر خود را مشغول کارها و برنامه هایی کنید که سطح انرژی شما را افزایش داده و ذهنتان را از افکار منفی دور می کنند.

رفتن به باشگاه و شروع یک ورزش جدید می تواند راهکار بسیار خوبی برای تحقق عادت ترک سیگار شما باشد.

به تدریج ترک کنید:

برخی از افراد متوجه این موضوع شده اند که کاهش تدریجی تعداد سیگارهایی که در طی روز می کشند، راهی بسیار موثر برای ترک سیگار است.

اما این استراتژی برای همه کار نمی کند. ممکن است شما جز آن دسته از افرادی باشید که تمایل به ترک کشیدن سیگار دارید و خیلی سریع بدون وقفه این کار را آغاز می کنید.

با این حال احتمال بازگشت شما برای مصرف دوباره سیگار در این شرایط بیشتر می شود و احتمال بازگشتتان به شرایط پیش از ترک سیگار هم بیشتر خواهد شد. پس بهتر است که ابتدا کاملا تدریجی و آرام برای ترک سیگار قدم بردارید.

به جایگزین نیکوتین توجه کنید:

اگر متوجه شدید که هیچ یک از استراتژی های بالا برایتان جواب نمی دهد، بهتر است با پزشک خود در مورد شیوه های درمانی دیگری مانند استفاده از آدامس های جایگزین نیکوتین، برخی از چسب ها (چسب نیکوتین)و یا اسپری های بینی صحبت کنید.

البته این را هم بدانید که امکان استفاده از این اسپری ها و چسب‌ها تنها با نسخه پزشک وجود دارد. به پزشک خود مراجعه کنید و از وی راه حلی اساسی را برای ترک سیگار خود بخواهید. قطعا پزشک می تواند به شما کمک کند تا راه حلی را پیدا کنید که بیشترین میزان کارایی را برای تسریع روند ترک سیگار کشیدنتان دارد.

به خودتان پاداش دهید:

ترک سیگار اصلا اقدام راحت و آسانی نیست.

اگر در این راه موفق شدید، حتما به خودتان پاداش خوبی بدهید. می توانید پول خرید بسته های سیگار را جمع آوری کرده و هر چند وقتی به جای هزینه کرد آن پول برای خرید سیگار به خودتان پاداشی درخور دهید.

حتی پس از ترک قطعی سیگار هر سالی را که بدون استعمال آن پیش بردید، حتما برای خود جشن بگیرید. کافی است به لذت ترک سیگار فکر کنید و اقدام کنید.

 

عوارض ترک سیگار

به عنوان کسی که برای مدت ها سیگار کشیده و اکنون قرار است آن را از زندگی خود حذف کند، انتظار ایجاد برخی علائم فیزیکی جدید را در خود داشته باشید. اگر بدن شما به نیکوتین معتاد است، قطعا پس از ترک آن دچار تغییرات شدیدی می شود. احساسات فیزیکی ترک سیگار می تواند شامل موارد زیر باشد:

🔴سردردهای طولانی و یا معده درد شدید

🔴افسردگی و ناراحتی

🔴کمبود انرژی

🔴خشکی دهان و گلودرد

🔴میل زیاد به خوردن پیدا کردن

🔴بی خوابی

همه این موارد را برای مدتی تجربه خواهید کرد اما به این موضوع فکر کنید که این احساسات منفی قرار نیست تا ابد شما و جسمتان را درگیر کنند. پس بهتر است صبور باشید تا علائم ترک نیکوتین در بدنتان به طور کامل برطرف شود. سعی کنید، تسلیم نشوید و پنهانی و دور از چشم بقیه شروع به کشیدن سیگار نکنید. کافی است برای مدتی با عوارض نامطلوب ترک سیگار کنار بیایید.

سخن آخر

در پایان این نکته را فراموش نکنید که اگر در حین دوره ترک سیگار خود دچار لغزش شدید، هرگز تسلیم نشوید. این موضوع را فراموش نکنید که تغییرات عمده گاهی اوقات شروع سخت و حتی نادرستی خواهند داشت. مانند افراد دیگر، ممکن است، هفته ها و یا حتی ماه ها عادت اشتباه خود را با موفقیت ترک کنید و اما ناگهان هوس شدیدی برای بازگشت دوباره جهت استعمال سیگار پیدا کنید. با این حال، لغزش شما به معنی شکست خوردنتان نیست. فقط به این معناست که شما هم انسان هستید و می توانید خطاهای خود را تکرار کنید.

در چنین مواقعی لغزش خود را به عنوان یک اشتباه در مسیر زندگی تان ببینید. به خودتان یادآوری کنید که چرا تصمیم به ترک سیگار گرفتید. فراموش نکنید، هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست. باید همواره به این موضوع توجه داشته باشید که اقدام برای ترک سیگار می تواند سلامت شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، بیماری های ریوی و سایر بیماری های مرتبط با سیگار را کاهش دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.